Pages

MANTI / RAVIOLIS


MALZEMELER

Hamuru
500 gr un
1 yumurta
tuz
 ilik su

Ic harci
 200 gr kiyma
1 kuru sogan
maydonoz
karabiber
tuz

Sosu
1.5 litre kaynar su
3 kasik domates salcasi
1 kasik tereyag
tuz 

Uzerine
Taze maydonoz


YAPILISI



Unu bir kaba boşaltın.Ortasını açıp yumurta su ve tuzu koyun.

Yumuşak bir hamur elde edip hamuru biraz dinlendirin. 

Kıyma,rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi karistirin.
 Hamuru yufkadan kalın açıp, kare kare kesin.
Karelerin içine harçtan koyup kapatin.
Hepsi için aynı işlemi yaptıktan sonra mantıları kaynar suda haşlayin.
Bir tavada tereyagiyla salcayi biraz kavurun.
Salcali sosa 2-3 yemek kasigi mantinin suyundan ekleyin ve karistirin 
Daha sonra bu sosu kaynamakta olan mantinin icine bosaltin ve karisititn.
Uzerine taze yada kuru maydonoz veya nane koyabilirsiniz.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IGREDIENTS

Pour la Pâte
500 gr farine
1 oeuf
sel
l'eau tiède

Garniture
200 gr de viande hachée
1 oignon
persil
poivre noir
sel

Pour la Sauce
1.5 l. d'eau chaude
1 càs de beurre
sel

Dessus
Persil frais

No comments:

Post a Comment