MALZEMELER
1 adet brokoli
1 havuc
Besamel sos
1yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
3 su bardağı süt
biraz muskat
tuz
Tencereye 1 litre suyu koyup kaynatiyoruz icine biraz tuz atiyoruz.
Yikayip kabuklarini soydugumuz havucu dilimleyip kaynayan suya atiyoruz ve yumusayincaya kadar hasliyoruz.
Kepceyle havuclari sudan alip bir kenara birakiyoruz.
parcalara ayirdigimiz brokoliyide ayni suda hasliyoruz.
Borcama havuc ve brokoliyi karisik bir sekilde yerlestiriyoruz.
Besamel sos icin
Kucuk bir tencerede 1 yemek kasigi tereyagini eritip 2 yemek kasigi unu koyup un pembelesinceye kadar kavuruyoruz, un kokusu cikinca 3 su bardagi sutu ekleyip cirpma teliyle karistirarak pisiriyoruz,
Pismeye yakin tuz ve yarim cay kasigi toz muskat cevizini ekliyoruz.
Ocaktan indirim borcama dokuyoruz.
Onceden isitilmis 200° firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
Sicak servis edelim.
Tencereye 1 litre suyu koyup kaynatiyoruz icine biraz tuz atiyoruz.
Yikayip kabuklarini soydugumuz havucu dilimleyip kaynayan suya atiyoruz ve yumusayincaya kadar hasliyoruz.
Kepceyle havuclari sudan alip bir kenara birakiyoruz.
parcalara ayirdigimiz brokoliyide ayni suda hasliyoruz.
Borcama havuc ve brokoliyi karisik bir sekilde yerlestiriyoruz.
Besamel sos icin
Kucuk bir tencerede 1 yemek kasigi tereyagini eritip 2 yemek kasigi unu koyup un pembelesinceye kadar kavuruyoruz, un kokusu cikinca 3 su bardagi sutu ekleyip cirpma teliyle karistirarak pisiriyoruz,
Pismeye yakin tuz ve yarim cay kasigi toz muskat cevizini ekliyoruz.
Ocaktan indirim borcama dokuyoruz.
Onceden isitilmis 200° firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
Sicak servis edelim.